Om mig

Hej och välkomna! 

Jag erbjuder under rådande omständigheterna även akut doula uppdrag, där jag kan stötta och guida er under förlossningen om er partner på grund av förkylning/sjukdom inte får följa med er till förlossningen. Hör av er till mig under 0701 495996 för mer information.

Grattis till bebisen i magen! Jag heter Heidi, och är certifierad av Susanna Heli som Föda utan rädsla-/ Confident birth profylaxkursinstruktör, jag är även utbildad i aquanatal gravidyoga, Spinning/Aktiv babies, post partum yoga och Magplaskets gravidvattenträning. Jag har MBSR steg 1, är ODIS certifierad doula och jag är i botten leg. läkare. 

Min fast läkartjänst har jag inom psykiatrin Region Kronoberg. Peripartal mental hälsa samt förlossningsrädsla och trauma och verktyg att förebygga 

ligger mig mycket varmt om hjärtat.

Med stor glädje och passion erbjuder jag i min fritid förlossningsförberedande profylaxkurser genom Sensus och doula tjänster samt förlossningsfotografi. 

Att förberedda sig inför något man aldrig upplevt tidigare kan vara svårt. Eller har du/ni redan upplevt en traumatisk förlossning? Med hjälp och stöd av mig som doula kan jag vägleda och hjälpa att förbereda er utifrån era behov. Att vara förbered bidrar till en större trygghet och förståelse inför förlossningen.

Min målsättning är att den födande kvinnan och partnern ska känna sig trygga och förberedda inför förlossningen och få en så positiv och stärkande förlossningsupplevelse som möjligt. Största tillgången i mitt arbete med detta är min passion för och kunskap i allt som har med graviditet, förlossning och barn att göra. Jag kombinerar mitt kunnande med ett personligt bemötande, stor omtanke och lyhördhet. Att ökar chansen till en positiv och stärkande förlossningsupplevelse brinner jag för.

Min man och jag är föräldrar till nio gemensamma barn mellan 4 och 22 år. Åtta av barnen bor fortfarande hemma, den äldsta flyttade hemifrån och läser på universitetet.

Jag har erfarenhet av naturliga och medicinska förlossningar i hemmet och på sjukhus och stöttar dig/er i ditt eget val och efter dina/era behov.

Skicka gärna en förfrågan eller dina funderingar genom att fylla i formuläret eller ett e-post till 

info@duochdinbebis.se eller ta kontakt via instagram @duochdinbebis eller Facebook

Varmt välkommen och hoppas du mår bra under din graviditet!

Varma hälsningar Heidi

 

 

Allt anpassas efter just ditt behov:

 

Förberedande samtal inför födsel:

Vi träffas i hemmet/kurslokal/online och pratar om önskemål,tankar, oron mm  inför födseln. Vi pratar om ett fysiologiskt förlossningsförlopp och förväntningar. Hur vill du/ni föda? Finns det eventuella rädslor? Någonting du har varit med om och vill gärna bearbeta? Jag går igenom FUR och Spinning Babies -teknikerna och vi provar en del av de knep som jag och/eller partnern kan använda under förlossningen och under graviditeten.

Jour och back up-doula:

Jag har jour tio dagar innan beräknat förlossningsdatum ända fram till födseln. Detta innebär att jag är redo att när som helst, dygnet runt avbryta mina andra aktiviteter för att bistå vid födseln. Jag samarbetar med andra doulor för att alltid kunna garantera närvaro under förlossning, även i de fall jag har fått akuta förhinder. Back up-doulan brukar vanligtvis närvara vid ett av de förberedande samtalen. 

Stöd under förlossningen:

Närvaro från dess att jag behövs (vi möts på sjukhuset eller hemma) tills att barnet är fött.

Eftersamtal:

Vi går igenom förlossningen tillsammans. Eftersamtalet är en tid för reflektion, att minnas, att landa och för att knyta ihop säcken tillsammans. Vid behov kan jag även ge råd om amning, bärande och livet med spädbarn.

 

Pris:  Jag accepterar individuella avbetalningsplaner. Pris beroende på upplägg och tillval mellan 8-13500 inkl moms. Friskvårdsbidrag kan användas.

Innan ni bokar så träffas vi för ett kostnadsfritt möte för att lära känna varandra. Vi pratar kort om hur det går till att föda med doulastöd, ni får ett intryck av mig som person (och jag får ett intryck av er). 

Därefter kan ni i lugn och ro besluta om ni vill gå vidare och anlita mig. 

 

 

FÖRBEREDANDE SAMTAL/PROFYLAX

Förlossningsförberedande samtal/profylax i ert hem eller kurslokal där vi går igenom FUR-teknikerna och provar på grepp och knep som partnern kan använda under födseln. Vi går igenom ett normalt förlossningsförlopp och förväntningar. Jag kan även ge råd om tekniker för att optimera bebisens positionering i bäckenet.

Pris:

 

FÖRLOSSNINGSFÖRBEREDANDE SAMTAL/PROFYLAX PÅ SKYPE

Individuellt anpassad förlossningsförberedelse online. 

Pris

 

 

AKUTDOULA/EXPRESSDOULA

Är din partner sjuk och det är dags för förlossning? Vill du inte föda ensam? Hårdare regler till följd av coronaviruset kan leda till att partners som är lite sjuka nekas tillträde till förlossningen. Eller kanske har något annat oväntat hänt som gör att du står utan partner och födseln närmar sig? I mån av tid och möjlighet kan jag ställa upp som akut doulastöd. Jag vill inte att någon ska stå utan partner under födseln, och i kristider behövs krisåtgärder. Att få fullgott stöd ska ska inte vara en ekonomisk fråga, kontakta mig så kan vi föra ett samtal om dina behov, möjligheter och eventuell kostnad.

 
 
Doula online:
 
Doula-online är ett koncept där du som gravid och/eller din partner kan få tillgång till mig som er doula-online. Allt från känslor kring graviditeten/förlossningen, till praktiska delar som hur förbereder man sig eller frågor i relation till förlossningsvården och hur man skapar sig det bästa stödet och förutsättningarna. Vi ses via Skype, eller annat live verktyg som passar dig/er. När du bokar skriver du in vad du önskar i meddelandefältet. Faktura skickas via mejl. 
 
Kostnad: 
 
800 kr/samtal (45 minuter.)
 
 
Du/ni kan också kompletera med att ha en online-doula med er under förlossningen . En doula ni kan ringa via live-video som kan guida er om det blir utmanande. Hon kan bland annat hjälpa er med olika smärtlindringstekniker, ge råd och föreslå praktiska hjälp som kan skapa lugn och trygghet. 
 
 
Kostnad:
 
5000 kr (7500 kr inkl Förlossningsförberedande profylaxkurs)
 
 
I det ingår jour 3 veckor runt beräknad förlossning samt samtal under förlossningen i den mån ni behöver och ett eftersamtal