Förlossning

17.09.2016 10:04

Hej igen.

 

Förlossningen gick jättesnabbt och smidigt och jag trodde det skulle ta jättelång tid så vi tog det väldigt lugnt. A. hjälpe mig med andningen och höll upp magen när jag var upprätt och vicka höften. Det gjorde jättestor skillnad.

 

Den första värken kom 12.30

sen hade jag oregelbundna verkar mellan 15-30 minuter emellan och runt kl 17 så var det 5 minuter mellan. Jag duschade med pilatesbollen då och vi åt middag. Vid 20.00 var det bara 3 minuter emellan värkarna och då började det göra ganska ont. Så fort jag ställde mig upp så avtog inte värkarna och då höll jag på att ta på mig kläder, det tog en timme att ta på sig kläderna. Vid 21,30 var vi på förlossningen och jag hade värkar var annan minut. Jag var öppen 10 cm vid första kontrollen. Vid 22,30 fick jag lustgas, 23.00 gick vattnet och 23,40 började Krystvärkarna 00.01 är han född.

 

A. hjälpte mig att trycka på knäna och det hjälpte så mycket så jag bara låg och kunde slappna av inne på förlossningen.

 

Med hjälp av A. och alla knep så försvann nog 60% av smärtan och jag fick en fantastisk förlossning som gick jätte smidigt och nästan smärtfritt.

 

Personalen var förvånad över att jag kunde vara så avslappnad för att vara första förlossningen. Det är tack vare din utbildning för avslappning var nästan det enda jag tänkte på.

 

Vi vill tacka så hemskt mycket för hjälpen och vi kunde inte fått en bättre förlossning.