Doulastöd

31.03.2016 09:55

Vi valde att ha en doula med vid vår förlossning p.g.a. tidigare sjukhusupplevelser som varit väldigt jobbiga, så tanken på att föda i sjukhusliknande miljö skapade en väldig ångest i mig och dränkte allt det vackra och magiska jag annars kände inför förlossningen.

Heidi var ett fantastiskt stöd för oss. Det var skönt att ha någon så erfaren och kunnig att prata med både inför, under och efter förlossningen. Hon tog hand om det praktiska, såg till att vi fick mat och dryck i oss, kom med tips och vägledning när vi behövde det, masserade och uppmuntrade, avlöste Viktor när han behövde vila. Hon var väldigt finkänslig och inkännande och mötte vårt behov av att vara ifred när vi behövde det och var där när vi behövde hennes stöd och närvaro. Hon bidrog med en väldig värme och ett lugn som fick oss att känna oss väldigt trygga.

 

Tack vare Heidi hade vi möjligheten att vara ifred i vår kärleksbubbla och kunde fokusera helt och hållet på varandra, så vår förlossning blev en helt fantastisk upplevelse.

 

Anina och Viktor